zaterdag 28 juni 2008

Some fresh new Goodies

Manmade Science - Akiele EP

Manmade Science keert terug naar Philpot en dat juist wanneer ze bij het label hun 30ste verjaardag vieren. Het lijk wel hét verjaardagsgeschenk bij uitstek: de EP is simpelweg een wonderbaarlijk stukje disco-house. De hoofdtitel Akiele kenmerkt zich door een ongelooflijke diepe en hypnotiserende deephouse groove. They like to wath en Meandyou zijn respectievelijk twee stunnin' vocaltracks. De soulphiction dub mix van Get your head up rondt deze voortreffelijke EP uiteindelijk af.

Daso - Numb

Het label Connaisseur Supérieur is weer een track van jewelste rijker en dit maal prijkt hij op het conto van Daso. De Duitser met de übercoole moustache smijt met Numb alle registers open en levert een resolute dansvloerkiller af. Waar z'n zeemzoete track Meine Idee nog zachtjes nazindert, is met Numb regelrecht de toon gezet en geeft Daso er een stevige lap op. Bij Connaisseur Supérieur kunnen ze er moeilijk een stijl opkleven en manen ze aan Numb te bewaren voor special occasions. Een ding staat alvast als een paal boven water: this one will cause damage on the dancefloor.

Oleg Poliakov - House moujik

Nadat Rusland op het EK heel wat furore heeft gemaakt - en mij dermate heeft weten te bekoren -, ben ik op zoek gegaan naar de Guus Hiddink van het Russische muzieklandschap. Ik botste uitendelijk op volgende mysterieuze producer Skat aka Oleg Poliakov. Na zijn meer dan geslaagde release op Circus Company in 2007, komt hij weer op de proppen met twee uitermate groovy tracks met Chicago en Detroit invloeden. Midnight Vultures profileert zich met zijn jacking drums en stevige baslijn. De b-kant, On The Edge Of The Wood, is een warme en diepe deephouser that makes you wanna dance!

We can do it - Llamame

Afsluiten doe ik met een plaat die wel eens dé voorbode van de zwoele zomeravonden zou kunnen zijn. Het eerder onbekende Berlijnse label We can do it heeft nog maar enkele releases op haar palmares prijken, maar dit maal is het wel een schot in de roos met de track Llamame. Llamame ontpopt zich tot een minimal-house monster en het label doet haar reputatie van catchy vocals opnieuw alle eer aan. De Engelse equivalent "Call me", die bijna onophoudelijk over de beats rolt, zorgt ervoor dat deze track ideaal is om iedere party op gepaste wijze af te sluiten. Of juist ook niet...

Geen opmerkingen: