woensdag 7 november 2007

Stateless


Niet alleen dansvloermateriaal geldt als uithangbord bij !K7 Records, ook de alternatieve weg blijft er niet onbewandeld. Het Berlijnse label lijkt zich alsmaar meer toe te spitsen op een diversiteit aan stijlen. “To release the brightest, most interesting sounds from the digital leftfield", klinkt het er zowaar in koor. Getuige hiervan is de recentelijke release van het album Stateless, van de gelijknamige Leedse groep.

Na het beluisteren van hun debuutalbum lijkt het mij zeer waarschijnlijk dat deze band, bestaande uit Chris James, Justin Percival, David Levin, Kidkanevil en Rod, nog heel wat brokken zal maken. Menig muziekliefhebber én artiest zijn er alvast heilig van overtuigd.
"The Best album of the year full stop", “Defines a new level of possibility in brilliant, durable and genuinely popular music”, zo luiden enkele van de vele complimenten die de band toegeworpen worden door muziekmagazines.

Volumineuze strijkers, pianoflarden, diepe baslijnen, subtiele turntable beats en daarenboven de zeemzoete stem van Chris James lijken bij te dragen tot het succes van dit multi-etnische vijftal. De track bloodstream – een narcotisch lied die de kracht van liefde bezingt: “I think I might have inhaled you…” – wist mij alvast het meest te bekoren. Wat mij betreft lijkt een nieuwe nuance binnen de muziekwereld in de maak.

Geen opmerkingen: