donderdag 17 april 2008

Honesty



‘To just write down a feeling’, hopefully, being as honest as possible.’ Met deze leuze trok frontman Chris Spero en kompaan Matt Tolfrey, aka Glimpse, de studio in bij het maken van een nagelnieuwe release op het eigen label Glimpse Recordings. Het eigenzinnige kunstwerk kreeg de naam 5 Easy Pieces mee en zal worden gedistribueerd door het Cologne-based label Kompakt. De release is nog maar het zevende masterpiece in 4 jaar tijd en wekt zo duidelijk de indruk op dat ze bij Glimpse Recordings een patent genomen hebben op de kwaliteit, en niet op de kwanteit. Met voorafgaande producties zoals de alom gerenommeerde % Black-series, wisten ze al heel wat respect af te dwingen en grootheden der aarde als Ricardo Villalobos, Luciano, Jeff Mills en Steve Bug draaien hun platen grijs. Need I say more?

5 Easy Pieces omvat vier tracks. Openen doet het duo met het warme en Cobbelstone Jazz-achtige Misunderstood, nummer dat richting Carl Craig-territoria afstevent: diep en melodisch, maar steeds gepaard met die ruwere sound.
Volgende in het rijtje van vier is Pushing Claude met de goddelijke vocals van Patrcia Wade in combinatie met intense synths en een jacking baslijn.
Nummer drie is weggelegd voor 100% Shiraz. Geremixed door Undo en origineel uitgebracht op Glimpse’s 80% Black, zorgt het duo met dit nummer voor een extra dimensie op de EP door op wonderbaarlijke wijze een stuk verbluffende elektronica af te leveren.
Afsluiten doen ze bij Glimpse in stijl: de track In my soul – de titel alleen al doet het ons vermoeden – is een groovy, deep-house nummer die de ziel van jullie bloglezers ongetwijfeld niet onberoerd zal laten. Class!

Geen opmerkingen: