zaterdag 15 maart 2008

Promising...


Basic Soul Unit: "I knew this day would come for you. Great releases." Beat Pharmacy: "Your time in the sun is coming." Quarion: "I love your new release." Zo luiden alvast enkele - dikverdiende - complimenten die de Brit Tony Lionni in bosjes krijgt toegeworpen. Daarenboven wordt hij reeds nu al op handen gedragen door niemand minder dan Chateau Flight en Âme Frank. Van een binnenkomer gesproken dus! De rookie -wat je bij het beluisteren van zijn tracks nauwelijks kan geloven - heeft nog maar 2 releases op zijn palmares prijken, toch heeft hij voor de buitenwereld reeds nu al zijn kunde geëtaleerd. Op Mule Electronic heeft de man uit Liverpool een van de spannendste tracks in een tijdje afgeleverd en recentelijker op Gilbert's Versatile records scheerde hij opnieuw hoge toppen.

Better Chance op Mule Electronic is een 3-tracker die je ongetwijfeld op zwier neemt op de dansvloer. Met zijn hypnotische, diepe piano- en synthtoetsen weet hij als geen ander die welbepaalde emoties bij je los te wekken. Een lust voor het oor, en dan vooral die Atjazz-achtige track Better Change!

Lionni gaat echter nog een stapje verder met zijn release Papaia/Shuffle op Versatile. Voor Papaia keert hij terug naar de essentie van house en minimal: een simplistiche beat en weinig pistes. Geleidelijk aan voegt hij er dan een lichte acid sound aan toe en wanneer je denkt dat je al het goede hebt gehad, slaat de melodie in als een bom. Prompt schieten me dan beelden te binnen van het alomgekende alle-handen-in-de-lucht-moment. Een absolute winner.
De B-zijde, Shuffle, weerspiegelt dan weer de diepere sound van Lionni. En opnieuw is het die stevige bass die je meteen naar de keel grijpt en zich samen met de subtiel gekozen percussie ontpopt tot een beestige nummer. So keep an eye on this guy!

Geen opmerkingen: