dinsdag 12 februari 2008

Drumpoems Verse 1



Reikhalzend keek ik uit naar het eerste compilatiealbum van het übercoole Zwitserse deep house label Drumpoet Community. Het mag dan nog wel spannend afwachten wezen tot de officiële releasedatum in Maart, de tracks te beluisteren op Drumpoet's Myspace weten alvast de ware poëet in mij te ontwaken.
De dieperliggende filosofie achter Drumpoet Community is eigenlijk vrij eenvoudig, maar tegelijkertijd uniek: allen trachten de buitenwereld kennis te geven van hun emotionele, aangrijpende en eerlijke sounds.
En of ze erin slagen? Dat dank je de koekoek! Het jong dichtersgeweld weet als geen ander hun innersoul bloot te leggen. Als je zeer aandachtig luistert, kan je zelfs de talrijke hyperbata, assonanties en alliteraties in hun sound destilleren. Straight from the heart!

Drumpoet Verse 1 is dan ook een onontbeerlijk exemplaar in ieders platencollecties. Het omvat een waaier aan opkomend talent, zoals onder meer Quarion, Sascha Dive, Kawabata en Soultourist. Maar het album vormt slechts een tipje van de ijsberg, ieder artiest heeft nog zoveel meer in z'n mars dan hier ten tonele gevoerd. Laat het dan bij deze de initiatie zijn tot het zich begeven in een sfeer van melancholie, liefde, diepzinnigheid en spiritualiteit.
Of om het met de woorden van de Franse romanticus Baudelaire te zeggen: "Dankzij en doorheen de poëzie, dankzij en doorheen de muziek vangt de ziel een glimp op van de pracht voorbij het graf."

Geen opmerkingen: